Firma de web design
Creare si promovare pagini web
Telefon
0730 518 614
Email:
office@2webdesign.ro

Adăugarea unei culori sau a unei imagini de fundal la site-ul Web [CSS]

Aveți posibilitatea să particularizați fundalul site-ului Web într-unul dintre următoarele modalități:

  1. Aplicarea unui efect de culoare uniform sau în gradient pe fundalul site-ului Web
  2. Adăugarea unei imagini de fundal pe o pagină Web
  3. Adăugarea unei culori uniforme, a unui gradient de culoare, a unei imaini sau a unei borduri la o zonă

Codul de CSS pentru culoare este: body {background-color:#b0c4de;}

Primul prin definirea unei culori de fond si al doilea prin incarcarea unei imagini pe fondul paginii. Incarcarea unei imagini pe fondul paginii nu trebuie sa va pacaleasca. Nu se va realiza nimic prin incarcarea unei imagini enorme, oricat ar fi de mare nu puteti fi sigur ca vizitatorul nu are un monitor cu diagonala mai mare de atat, deci dimensiunile monitorului vor depasi cu mult dimensiunile imaginii. Practic, imaginea de fond este o imagine de dimensiuni mici, pe care browser-ul va sti sa o repete.

Codul CSS pentru adaugarea unei imagini de fundal: body {background-image:url(‘paper.gif’);}

  • background: Setează toate proprietățile de fundal într-o declarație
  • background-color: Seteaza culoarea de fundal pentru un element CSS
  • background-image Setează imaginea de fundal pentru un element CSS
  • background-position Setează poziția de pornire a unei imagini de fundal
  • background-repeat Setează modul în care o imagine de fundal se va repeta

1. Fond din imagini patrate.

Exact aici intervine prima problema. Cum le va repeta browser-ul? Presupunem existenta unei imagini patrate cu latura de 2 cm. Desenul din cadrul patratului trebuie astfel executat incat la alaturarea a doua patrate atat pe verticala cat si pe orizontala, imaginile sa se imbine perfect, sa nu dea impresia de bucati alaturate ci sa constituie un intreg.

2. Fond din imagini de tip banda
A doua problema se pune cu imaginile de fond definite ca dreptunghiuri cu care s-ar dori acoperirea totala pe latime a paginii, ele repetandu-se doar pe verticala. Problemele generate de aceste benzi de fond, nu numai ca sunt mai greu de ocolit, dar sunt si mai des intalnite. Cat de lata trebuie sa fie banda? Cat de mare este fereastra browser-ului vizitatorului. In cazul in care fereastra browser-ului este mai lata decat banda de fond aceasta se va repeta nu numai pe verticala, dar si pe orizontala, ceea ce va da impresia unui lucru neterminat, prelungit inutil in partea dreapta.

3. Corelatia fundal primplan.
O alta problema, si aceasta foarte des intalnita este corelatia dintre fond si caracteristicile textului si a graficelor care urmeaza a fi afisate deasupra lui. Un fond prea incarcat va face dificila citirea textului , un font cu o anumita culoare va face imposibila citirea unui text cu anumite culori.

4. Corelatia dintre fond si mesajul paginii
Datorita faptului ca anumite fonduri reprezinta in sine o imagine, sugereaza un anumit material sau o idee, Necorelarea fondului cu ideea paginii – acestea trebuie strans corelate cu ideea paginii, cu ideea mesajului care urmeaza a fi transmis prin pagina, pentru a nu crea o discrepanta, de multe ori, chiar suparatoare.


Cu o experienta de peste un deceniu in materie de web design si propulsati de o nemarginita pasiune pentru online va invitam sa ne vizitati site-ul si sa va inspirati citind cele mai interesante articole din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WeCreativez WhatsApp Support
Aveti intrebari? Suntem aici!
Salut! Ce putem face pentru tine...