Firma de web design
Creare si promovare pagini web
Telefon
0730 518 614
Email:
office@2webdesign.ro

Android si atacurile cibernetice – de ce sunt mai dese pe acest sistem de operare

Android este un sistem de operare foarte popular iar cota sa pe piața smartphone-uri la nivel mondial este un destul de mare. Insa din pacate odata cu aceasta popularitate apare si un mare risc de infectii cu malware si atacuri cibernetice. Noi ne punem intrebarea, de ce Android este cel mai „expus” sistem de operare pentru mobile?

Motivul este destul de simplu: anume pentru ca vorbim despre cel mai folosit sistem de operare pentru device-urile mobile. Ieri va spuneam ca in fiecare zi sunt activate mai bine de un milion de device-uri mobile care functioneaza cu sistemul de operare Android, iar potrivit unei analizez IDC, al treilea trimestru al anului trecut a aratat ca aproape 53% dintre toate smartphone-urile vandute sunt unele pe care functioneaza acest sistem de operare. Windows Phone este pe locul secund, iar pe “podium” se afla si Apple, dar avand in vedere ca cei care produc malware vor sa “loveasca” in cat mai multi utilizatori, cele mai multe atacuri sunt indreptate, evident, catre soft-ul cel mai utilizat.

Veti spune ca si Windows Phone are multi useri. Da, dar spre deosebire de Android, Windows Phone si Apple au market-uri de aplicatii unde fiecare aplicatie este verificata amanuntit inainte de a fi publicata si download-atat de catre useri. Asta ca sa nu mai vorbim despre faptul ca Android este un sistem de operare semi-open source, ceea ce inseamna ca mare parte a codului utilizat este accesibil dezvoltatorilor, deci vulnerabilitatile lui sunt exploatate la maxim.

Dacă doriți ca să stați în condiții de siguranță pe Android există soluția: rămânem la instalarea aplicațiilor de pe Play Store și riscul este mic: fiecare una din 1000 de aplicații pe care le instalati este posibil să fi avut malware pentru o perioadă scurtă.

Chiar asa, voi ce sistem de operare preferati pentru device-urile mobile?


Cu o experienta de peste un deceniu in materie de web design si propulsati de o nemarginita pasiune pentru online va invitam sa ne vizitati site-ul si sa va inspirati citind cele mai interesante articole din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WeCreativez WhatsApp Support
Aveti intrebari? Suntem aici!
Salut! Ce putem face pentru tine...