Firma de web design
Creare si promovare pagini web
Telefon
0730 518 614
Email:
office@2webdesign.ro

Avantajele unui web site – De ce orice firma ar trebui sa aiba o pagina de internet?

IMM-urile constituie o forta în cadrul pietei globale în curs de formare, prin crearea de noi locuri de munca, prin inovare (55% din totalul inovatiilor din SUA este atribuit IMM-urilor).

Calculatorul, folosit initial doar pentru activitati simple ca: scrierea de scrisori, memorii, pentru crearea de tabele se transforma, destul de brusc într-o componenta fundamentala pentru orice afacere.

De asemenea, Internetul ofera noi oportunitati pentru noi forme de afaceri si este, în acelasi timp, un instrument exceptional pentru IMM-uri, instrument prin se poate realiza o egalizare a sanselor pe piata pentru toate firmele independent de dimensiuni. Pe Internet este dificila determinarea caracteristicilor posibililor partenerilor sau intuirea dimensiunilor firmei.

O alta facilitate oferita de Internet IMM-urilor este infrastructura electronica ce usureaza schimbul de informatii reducând în acelasi timp costurile aferente, acestea fiind împartite între milioane de utilizatori.

Tot prin intermediul Internetului se extinde si piata IMM-urilor fie prin crearea unor noi piete pentru bunurile si serviciile firmei, fie prin extinderea celor deja existente.

Ţinând cond de aceste date este usor de înteles cât de importanta este pentru o firma o pagina de Internet. Un site pe Internet este mai mult decât un afis publicitar sau un birou virtual al societatii. Posibilii clientii intra pe site-ul firmei, se informeaza, pun întrebari, primesc raspunsuri, comanda si/sau cumpara produse sau servicii, platesc. si toate acestea fara prea mari costuri.

Alte beneficii la fel de profitabile ar putea fi:
Permite comunicarea cu partenerii de afaceri si cu posibilii clienti oferindu-le informatii de afaceri

O pagina pe Internet este o carte de vizita prezentata unor sute de mii de clienti si parteneri potentiali cuprinzând informatii generale referitoare la obiectul de activitate, datele si persoanele de contact, oferta de bunuri si preturi, orele de lucru, sediu precum si alte astfel de posibilitati, 24 de ore din 24, simplu, eficient si profitabil.

Permite servirea mai profesionista a clientilor

Internetul ofera o multitudine de modalitati de a va servi clientii, fie printr-un service mult mai eficient, fie prin intermediul unui formular on-line care sa permita cumparatorilor sa vada daca un articol anume este disponibil în stoc sau nu. Acest lucru poate fi realizat simplu si rapid pe Internet.

Permite publicarea informatiilor la momentul potrivit

Acest avantaj este util în cazul unor situatii de genul anuntarii câstigatorului pentru concursul organizat de firma sau pentru un anunt de presa mult asteptat. Internetul ofera posibilitati de acest tip si ele trebuie exploatate.

Permite însotirea ofertei de bunuri si servicii de imagini, sunet si video

Aceasta facilitate oferita clientilor îi poate convinge sau cel putin sa-i faca curiosi. Orice alt tip de material publicitar nu ar putea produce acelasi efect.

Permite patrunderea pe cea mai extinsa piata demografica

Utilizatorii Internetului reprezinta probabil cea mai extinsa piata demografica disponibila: studenti, absolventi de liceu sau universitati, cei cu salarii mari sau cei care sunt pe punctul de a realiza venituri mari.

Daca aceasta piata nu este exploatata de catre firma, concurenta ar putea utiliza aceasta neglijenta în beneficiul ei.

Permite asistarea clientilor prin a oferi raspunsuri la întrebari frecvente

De cele mai multe ori întrebarile sunt fie aceleasi, fie se refera cam la aceleasi probleme, iar Internetul permite atât realizarea unei statistici cu privire la aspectele ridicate de vizitatorii site-ului, cât si expunerea unei pagini cu posibile raspunsuri la posibile întrebari. Se reduc, astfel, si eventualele costuri ocazionate de angajarea unor operatori telefonici.

Permite accesul pe piete internationale

Este posibil ca posta, telefonul si alte mijloace de comunicare clasice sa nu corespunda cerintelor pietii internationale. Cu ajutorul unui site web se poate purta un dialog cu cei de pe pietele internationale, la fel de usor ca si cu un partener local.

În cazul acelor firme cu mai multe filiale sau birouri în strainatate se poate beneficia de un alt avantaj major, ele putând avea acces la informatii la tarife telefonice locale.

Permite modificarea rapida a informatiilor publicate

Uneori, informatia se schimba chiar înainte de a ajunge la tipografie. Publicatiile electronice, în schimb, ofera posibilitatea de a modifica informatia în functie de necesitati, în timp real si asta datorita gradului mare de flexibilitate.

Permite o prezenta activa în mediu 24 de ore pe zi

Diferentele de fus orar în afacerile internationale reprezinta un inconvenient în cazul convorbirilor telefonice. Afacerile sunt internationale, dar orele de lucru nu, iar paginile web reusesc sa deserveasca clientii si partenerii firmei 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamâna, fara ore suplimentare.

De asemenea, informatiile prezentate pe Internet într-un mod corespunzator exigentelor clientilor pot aduce un avantaj fata de concurenta.

Permite obtinerea unui feedback de la clienti cu privire la produsele si serviciile oferite

Internetul ofera, prin intermediul paginilor web, posibilitatea testarii pietei pentru a prevenii unele situatii cum ar fi scaderea vânză 19219u2023t ;rilor datorita unor preturi nepotrivite sau a unor probleme calitative. Totul instantaneu si fara cheltuieli suplimentare, prin completarea unui formular încorporat în pagina web.

Permite testarea pietei pentru produsele si serviciile noi

Lansarea unui nou produs pe piata necesita o reclama costisitoare. Pagina web permite o testare a reactiei clientilor la noul produs, mai simplu, mai rapid si mai eficient decât pe oricare alta piata.

Agentia creativa 2webdesign va ofera solutii profesionale! De la stabilirea identităţii vizuale, schiţarea unui site-ului, realizarea mock-up-ului, la realizarea codului, fiecare etapă este executata cu perfectie!  Noi acoperim toate tipurile de site-uri web : de la blog-uri, site-uri de prezentare pentru comunităţi, site-uri corporative, reţele sociale şi magazine online – ecommerce. Contactati-ne acum pentru a incepe lucrul la proiectul Dvs.!


Cu o experienta de peste un deceniu in materie de web design si propulsati de o nemarginita pasiune pentru online va invitam sa ne vizitati site-ul si sa va inspirati citind cele mai interesante articole din domeniu.

Comments

  1. Salutare !
    Ati abordat foarte bine aceasta tema si dupa cum observ v-ati gandit la aproximativ toate avantajele pecare le poate aduce un web site pentru o firma 🙂 . Eu recomand tuturor celor care au firma , neaparat sa creeze si un site si daca nu au cunostinte in domeniu atunci sa lase totul pe mana profesionistilor . pentru succes e nevoie si de un pic de investitie 🙂 .
    Felicitarile mele si bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WeCreativez WhatsApp Support
Aveti intrebari? Suntem aici!
Salut! Ce putem face pentru tine...