Firma de web design
Creare si promovare pagini web
Telefon
0730 518 614
Email:
office@2webdesign.ro

Castiga bani prin multi-level marketing!

Doresti sa-ti rotunjesti bugetul, dar in acelasi timp sa nu fii nevoita sa semnezi condica in fiecare zi? Sa lucrezi de placere, sa cunosti oameni noi si sa ai un program flexibil? Marketingul in retea (network marketing) poate fi o varianta de luat in calcul.

Acest sistem de afaceri este cunoscut si sub denumirile de marketing piramidal (multi-level marketing) sau vanzari directe (direct sales). Americanii i-au dat, insa, un nume mult mai plastic – „party” business- pentru ca multe dintre contacte si contracte se petrec in timpul petrecerilor, sindrofiilor si al intalnirilor cu prietenii sau cunostintele.

Majoritatea companiilor care lucreaza in retea distribuie produse cosmetice, de nutritie, de curatenie sau aparatura. Aceste produse beneficiaza de o piata extinsa (companiile sunt multinationale) si sunt cerute de clienti. In plus, sunt usor de transportat (una dintre regulile nescrise ale marketing-ului in retea spune sa ai mereu la tine cateva mostre de produse sau macar un catalog de prezentare).

Cum functioneaza

Desi exista mici diferente de la o companie la alta, principiul de baza este acelasi. Intri in afacere ca distribuitor/reprezentant, sub „tutela” unui coordonator/supervisor/indrumator (denumirile variaza, in functie de firma) care iti arata cum sa incepi afacerea, iti dezvaluie cateva trucuri despre comunicare si negociere – cum sa abordezi oamenii, cum sa iti dezvolti propria retea etc – si te „lanseaza” pe piata. Restul depinde de tine. Trebuie sa vinzi nu doar produsele, ci si sa aduci noi oameni in companie, care la randul lor vor aduce alti oameni si asa mai departe, extinzand in permanenta reteaua.
Pentru cooptarea de noi membri, unele firme te rasplatesc cu puncte care se transforma in bani/reduceri la produse sau urci pe scara „piramidei” marketing.

Pentru a deveni distribuitor/reprezentant, capitalul de intrare difera. De la zero (Cristian Lay, Avon, Zepter), o mica taxa (Oriflame), pana la cumparea unui pachet (kit) cu produse ale companiei in valoare de peste 1 milion de lei (Amway, Herbalife). Pe langa bani, trebuie sa stapanesti arta de a vorbi in public, sa fii convingatoare si perseverenta si sa fii motivata pentru a dori sa ai propria retea.

Daca reusesti sa-ti formezi si sa-ti extinzi reteaua de distribuitori/reprezentanti, ajungi pe treapta superioara de coordonator/supervisor/indrumator, cu diferite grade-bronze, silver, gold, apoi la cea de director pe zona. Treptele si denumirile variaza de la o companie la alta. Cu cat ai multi distribuitori, cu atat castigi mai multi bani. Bineinteles, indirect, pentru ca un anumit procent din incasarile din vanzari ale fiecarui distribuitor/reprezentant iti revine tie, ca bonus pentru ca ai extins reteaua si implicit aduci mai multe vanzari companiei


Cu o experienta de peste un deceniu in materie de web design si propulsati de o nemarginita pasiune pentru online va invitam sa ne vizitati site-ul si sa va inspirati citind cele mai interesante articole din domeniu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

O firma creativa

Echipa 2webdesign este compusă din specialişti tineri, creativi şi inovatori. Noi am parcurs deja un drum iniţiatic şi încercăm să demitizăm sintagma “tânăr deci neexperimentat” şi spunem “tânăr… deci cu idei creative şi proiecte de succes”.

WeCreativez WhatsApp Support
Aveti intrebari? Suntem aici!
Salut! Ce putem face pentru tine...