Firma de web design
Creare si promovare pagini web
Telefon
0730 518 614
Email:
office@2webdesign.ro

Cel mai scump site din tara: portalul eRomânia 2 s-au cheltuit 9 milioane de euro si inca nu e gata!

O poveste pe care doar in Romania o putem intalni! Un web-portal cu un buget de 500 de milioane de EURO intr-una din cele mai saraci tari din Europa! 9 milioane de euro s-au cheltuit deja pe proiectul eRomania2 si site-ul nu este inca finalizat…

În noiembrie 2009, firma Omnilogic câştiga licitaţia pentru controversatul proiect eRomânia 2, în valoare de aproximativ 12 milioane de euro: dezvoltarea unui portal care să conţină informaţii despre toate localităţile ţării.

Era o felie din programul de digitalizare şi informatizare a României, pentru care se ”bugetase” de către Guvernul Boc halucinanta suma de jumătate de miliard de euro (doar pentru strategia 2010-2013). Nu avem încă portalul, dar s-au cheltuit până în prezent sume de bani enorme pentru “dezvoltarea” sa!

După cum s-a aflat de la reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor, plăţile pot fi descries in felul urmator:

17.352.542 lei în 2010, aceeaşi sumă s-a plătit şi în 2011, în timp ce în 2012 s-au plătit 2.560.193,57 lei (din suma de 17.352.542 lei bugetată).

Cu alte cuvinte, s-au cheltuit până acum aproximativ 9 milioane de euro, dar portalul se lasă aşteptat. Restul sumei din licitaţie, până la 12 milioane de euro, probabil că va fi plătit la finalizare si accesibilitate online, eveniment aşteptat pentru luna iunie a acestui an.

“eRomania 2 este gândit ca un portal de date structurate colectate de la instituţiile centrale şi validate de instituţiile locale care le vor completa şi, ulterior, actualiza. Pe acest portal se vor regăsi informaţii despre toate unităţile administrativ-teritoriale ale României (3186 comunităţi). Sistemul va fi unul de tip web 2.0 care va permite utilizatorilor să interacţioneze cu portalul care va fi capabil să răspundă întrebărilor inteligente”, au explicat oficialii MCSI pentru Jurnalul Naţional.

Despre proiectul web eRomania

e-Romania este un program al guvernului României a cărui realizare va presupune informatizarea și interconectarea tuturor sistemelor de servicii publice. Scopul programului va fi de simplificarea procedurilor administrative și scăderea birocrației, reducerea costurilor administrației publice și eficientizarea actului de guvernare. Guvernul va cheltui aproximativ 1,2 miliarde de euro în doi ani pentru dezvoltarea proiectului eRomânia.

„Acest portal este punctul de intrare pentru oricine va vrea sa afle ceva despre Romania. Sunt informatii despre toate localitatile din tara incepand de la administratie locala, scoli, institutii. In privinta efortului de colectare vorbim de zeci de mii de localitati. Cred ca au fost circa 2-300 de oameni care au lucrat la colectare in ultimele 6 luni, care s-au dus pe teren. (…) A fost o Hotarare de Guvern, cred, prin care a fost obligata administratia publica locala sa furnizeze aceste informatii catre cei care culeg datele. Am avut trei subcontractanti: IBM, Aseco si Scop” declara seful Omnilogic, Gabriel Marin, despre portalul eRomania….


Cu o experienta de peste un deceniu in materie de web design si propulsati de o nemarginita pasiune pentru online va invitam sa ne vizitati site-ul si sa va inspirati citind cele mai interesante articole din domeniu.

Comments

  1. Este chiar o tampenie de website! Cum este posibil sa faci redirect la pagina de start? Unde au invatat acesti oameni sa creeze un website. Am testat putin site-ul si nici macar nu este compatibil cu telefoanele mobile. Asta da bomba, un site de maxim 1000 de euro, se vinde cu 8-9 milioane. Este corect, s-a muncit la continut insa, structura este de toata jena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WeCreativez WhatsApp Support
Aveti intrebari? Suntem aici!
Salut! Ce putem face pentru tine...