Firma de web design
Creare si promovare pagini web
Telefon
0730 518 614
Email:
office@2webdesign.ro

Cum realizam un plan de afaceri pentru un tip de afacere online??

echipa reclame pe internetCrearea planului de afaceri este unul dintre cei mai importanti pasi in dezvoltarea unei afaceri. De multe ori insa, intreprinzatorii nu-si bat capul cu aceasta problema, considerind planul de afaceri ca pe o simpla chestiune birocratica. Cu toate acestea o planificare buna asigura reusita afacerii in proportie de 90%.

Considerati acest plan ca pe o harta a drumului pe care compania trebuie sa-l parcurga in viitor. Un astfel de plan este de asemenea necesar pentru a obtine finantari de la banci sau fonduri de investitii care nu va vor acorda atentie daca nu v-ati facut tema de casa constiincios. Finantistii obisnuiesc sa spuna cam asa „Planificati-va munca si lucrati-va planificarea”.

Daca nu stiti de unde sa incepeti sau credeti ca este prea dificil, lasati-ne sa va ajutam. Urmariti mai jos elemente pe care trebuie sa le luati in calcul cind faceti un plan de afaceri.

    Sumar executiv

    O scurta descriere a elementelor care vor fi detaliate in cuprinsul planului de afacerii: compania, produsele, serviciile, date statistice, website-ul companiei, magazinul online.

    Cuprins

    Trebuie sa arate exact ca la o carte (organizat pe capitole), ca sa se poata urmari usor continutul planului de afaceri.

    Compania

    Informatii generale despre companie / Organizare / Scopuri / Scurt istoric / Sarcini de lucru / Profit

    Produse si servicii distribuite online

    Site de prezentare, catalog, portal web sau magazin online? Lista de produse si servicii care sunt oferite spre vinzare prin intermediului mediului online

    Productie

    Ce este necesar pentru a asigura activitatea de productie si distributie, cu specificarea inclusiv a materiilor prime daca este cazul.

    Marketing

    O agenda de marketing cu mijloacele de promovare care urmeaza sa fie folosite: ce, unde, cind, cum. Dezvoltarea unei strategii de promovare online (ADWords, Facebook, SEO)

    Competitia

    O evaluare completa a competitorilor si a modului in care va propuneti sa va diferentiati de ei.

    Dezavantaje

    Ce probleme intimpinati si cum va propuneti sa le rezolvati.

    Finantare

    Care sunt costurile zilnice si costurile totale pentru functionarea afacerii

    Termene

    Descrieti evolutia companiei in timp, fixati sarcini si termene de indeplinire a lor.


Cu o experienta de peste un deceniu in materie de web design si propulsati de o nemarginita pasiune pentru online va invitam sa ne vizitati site-ul si sa va inspirati citind cele mai interesante articole din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WeCreativez WhatsApp Support
Aveti intrebari? Suntem aici!
Salut! Ce putem face pentru tine...