Firma de web design
Creare si promovare pagini web
Telefon
0730 518 614
Email:
office@2webdesign.ro

Despre Adobe Flash

Adobe Flash sau  Flash cum este uzual cunoscut este o aplicație utilizată pentru dezvoltarea obiectelor-applet de tip Flash disponibile în cadrul unor pagini WEB.

Prin intermediul obiectelor flash, veți putea crește dinamismul unei pagini precum și facilita interacțiunea cu utilizatorul. Inițial dezvoltată de Macromedia, aplicația Flash a fost preluată de către Adobe©.

Istoria Flash

  • Jonathan Gray –un arhitect, pasionat de calculatoare, încearcă să construiască câteva jocuri. Ulterior va încerca să construiască câteva instrumente gen “CAD” pentru a-i ușura propria muncă. Printre primele aplicațile construite se numara:
    • Super Paint – program de desenat
    • Intellidraw – obiecte și componente grafice (pentru MAC și PC); comportament asociat obiectelor (această facilitate fiind păstrată chiar și înFlash – deja elementele grafice sunt considerate ca fiind obiecte);
  • 1993 – FutureWave (companie fondata de Jonathan Gay împreună cu un prieten) lansează SmartSketch în care se putea desena cu creionul optic – acest modul fiind identic cu cel aflat chiar și în versiunile actuale de Flash. Aplicația este lansată public și sunt așteptate reacțiile posibililor utilizatori.
  • 1995 – utilizatorii vor un program de animație adaptat WEBului: FutureSplash Animator ; din cauză că firma a pierdut destul de mult în urma “eșecului” SmartSketch-ului și pentru că cei doi inițiatori nu aveau bani să plătească angajații se declară falimentari și pentru a putea acoperi unele datorii vor încerca să vândă ultima lor aplicație către Adobe – paradoxal atunci au fost refuzați pentru ca ulterior (în 2005) Adobe să “plătească” pentru greșelile din trecut și să cumpereMacromedia (firmă care a achiziționat FutureSplashAnimator-ul).
  • 1996 – Microsoft interesat de o animație simplă în pagina lor web; când Macromedia observă că soluția este dată de FutureSplashAnimator devine brusc interesată în achiziționarea firmei (falimentare) FutureWave și FutureSplash va deveni Flash 1.0.

 

 

 


Cu o experienta de peste un deceniu in materie de web design si propulsati de o nemarginita pasiune pentru online va invitam sa ne vizitati site-ul si sa va inspirati citind cele mai interesante articole din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

O firma creativa

Echipa 2webdesign este compusă din specialişti tineri, creativi şi inovatori. Noi am parcurs deja un drum iniţiatic şi încercăm să demitizăm sintagma “tânăr deci neexperimentat” şi spunem “tânăr… deci cu idei creative şi proiecte de succes”.