Firma de web design
Creare si promovare pagini web
Telefon
0730 518 614
Email:
office@2webdesign.ro

Despre CSS si tehnici de web design

Ati vazut peste tot CSS ati auzit vorbindu-se despre el dar nu stiti ce este sau ce poate sa faca. Voi incerca pe scurt totusi sa va spun cate ceva despre Cascading Style Sheet pentru ca acesta este numele de la abrevierea CSS. Va pot spune de pe acum ca CSS va schimba parerea multora despre crearea paginilor web. Lucruri care odinioara se credeau ne realizabile cum ar fi: sublinierea link-urilor, spatiul dintre text, culoarea elementelor form si multe altele pot fi modificate datorita CSS.

Deci cum am spus si mai inainte CSS actioneaza asupra textului din pagina, adica are grija ca texutul introdus sa arate bine il modifica in functie de marime, culoare, stil, asezare in pagina, poate sa aseze precis in pagina orice obiect cum ar fi poze, tabele etc. nu mai trebuie sa scrieti scripturi java pentru ca la trecerea mouselui peste un text ca el sa isi schimbe culoarea, forma, marimea etc. . .

CSS nu necesita cunostinte avansate de hardware sau software, ci mai mult cateva cunostinte HTML, pentru a putea sa-l invatam. CSS este un style sheet simplu care are limitele lui dar este oricum foarte folositor, am spus un simplu style sheet pentru ca mai sunt si altele mai complexe cum ar fi XML, dar despre el nu vom vorbi in site-ul de fata. Ce ar mai fi de spus despre CSS este ca el actioneaza separat de codul HTML ceea ce ofera o intretinere usoara.

Inainte erei CSS, programatorii erau nevoiti sa controleze aspectul proiectului lor WEB prin tag-uri de font, pentru a stabili culoarea, marimea si familia de font-uri a diferitelor parti ale paginii web.

ex.

<font face="Verdana, Arial" size="+1" color="red">Buna ziua!</font>

Desi aceasta metoda este efectiva in controlarea diferitelor parti ale site-ului web, actualizarea codului consuma timp/bani, mareste marimea fisierelor si creste posibilitatea sa se produca greseli in codul vizat.

Astăzi aproape toate Browser-urile susțin CSS și de asemenea multe alte Aplicații. Pentru a scrie CSS, e de ajuns doar un Text Editor, însă de asemenea există multe alte Unelte care semnificativ simplifică totul.

Prin CSS, am putea spune direct :

<p>Buna ziua</p>

si sa folosim CSS pentru a :

<style type="text/css" media="all">
p {
   color: red;
   font-size: small;
   font-family: Verdana, Arial, "sans-serif";
}
</style>

Cu o experienta de peste un deceniu in materie de web design si propulsati de o nemarginita pasiune pentru online va invitam sa ne vizitati site-ul si sa va inspirati citind cele mai interesante articole din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WeCreativez WhatsApp Support
Aveti intrebari? Suntem aici!
Salut! Ce putem face pentru tine...