Firma de web design
Creare si promovare pagini web
Telefon
0730 518 614
Email:
office@2webdesign.ro

Despre formatul RSS. Ce inseamna Web feed-urile?

rss2013bRSS este o familie de formate de fluxuri web, realizate în format XML și folosite pentru Web syndication. RSS este folosit (printre altele) pentru știri, weblog-uri și podcasting. Abreviația este folosită pentru a face referință la următoarele standarde:

  • Really Simple Syndication (RSS 2.0)
  • Rich Site Summary (RSS 0.91, RSS 1.0)
  • RDF Site Summary (RSS 0.9 și 1.0)

Web feed-urile oferă conținut web sau sumare de conținuturi web împreună cu legături către conținutul complet al respectivei surse de informații și alte metadate. RSS oferă această informație sub forma unui fișier XML numit feed RSS, webfeed, stream RSS sau canal RSS. În plus, față de facilitarea partajării știrilor (termen american: „syndication”) , feed-urile web permit cititorilor fideli anumitor pagini să fie informați la actualizarea conținutului de pe aceste pagini web, prin folosirea unui soft special numit aggregator.

În paginile web, feed-urile web (RSS sau Atom) sunt de obicei legate de cuvântul „subscribe” („subscrie”), un pătrat portocaliu.

Original, acronimul RSS vine de la Really Simple Syndication, dar poate desemna şi Rich Site Summary. Ambele definiţii înseamnă exact acelaşi lucru: prin această metodă simplă puteţi vedea când se adaugă conţinut nou pe site-urile preferate. Puteţi accesa cele mai recente informaţii inclusiv ştiri pe scurt, articole, fişiere audio, fotografii şi clipuri video într-un singur loc dedicat. Astfel nu mai este necesar parcurgeţi o mulţime de site-uri pentru a afla ştirile care vă interesează.

RSS este modul simplu de a rămâne la curent cu toate domeniile preferate de pe Web. RSS-ul funcţionează pe bază de transmisii de informaţii şi trebuie să vă înscrieţi la aceste transmisii de pe site-urile Web preferate. Aceste transmisii pot fi vizualizate printr-un cititor RSS. Transmisiile RSS sunt gratuite.

Pentru a vă bucura de toate avantajele RSS, aveţi nevoie de un cititor de ştiri care este numai o parte din software-ul gratuit. Un program gratuit şi potrivit pentru citirile prin fluxul RSS este FeedReader. Îl puteţi descărca de pe site-ul: www.feedreader.com. Cititorul dvs. de ştiri va verifica transmisiile RSS şi, de îndată ce se publică ceva nou, vă permite să citiţi conţinutul la care v-aţi înscris.


Cu o experienta de peste un deceniu in materie de web design si propulsati de o nemarginita pasiune pentru online va invitam sa ne vizitati site-ul si sa va inspirati citind cele mai interesante articole din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WeCreativez WhatsApp Support
Aveti intrebari? Suntem aici!
Salut! Ce putem face pentru tine...