Firma de web design
Creare si promovare pagini web
Telefon
0730 518 614
Email:
office@2webdesign.ro

Despre web site design si grafica web

Grafica web pentru mine a fost mai intai un hobby. Inainte admiram foarte mult pe cei care erau in stare sa realizeze minunatiile de pe o pagina de web cu adevarat creativa. Pentru mine web designul a devenit din hobby o meserie. Asta nu inseamna ca a disparut niciun pic de pasiune in ceea ce fac!

Mi-am propus in acest articol sa arat in ce fel grafica web poate influenta design-ul unei pagini web. In trecut, a avea o pagina web era aproape un lux, trebuia sa ai o prezenta puternica in peisajul afacerilor ca sa iti poti permite asa ceva. Important era sa detii o adresa web, un www te scotea din anonimat. Continutul nu era atat de important ca design-ul, de aceea era la moda flash-ul, astazi destul de perimat, folosit mai mult in partea de publicitate on-line, sub forma de bannere animate.

Astazi oricine isi poate permite o pagina web, ba mai mult, aproape oricine isi poate genera singur asa ceva, lucru des intalnit mai ales la adolescentii din ziua de azi. Sigur ca nu vorbim despre calitate, dar se poate vorbi despre o tendinta care nu trebuie inhibata pentru ca ajuta la stimularea creativitatii si stim foarte bine cat este de important acest lucru. In ziua de astazi, copiii, concentrati pe atatea jocuri de calculator sau de play-station, nu isi mai dezvolta latura artistica, creativa. Cand am apucat calea web design-ului, am facut-o cu mari rezerve. Mi-am spus ca nu am fost niciodata o persoana creativa, dar in timp, mi-am dat seama ca acest lucru se cultiva. Cu talentul te nasti, dar creativitatea o poti dobandi prin practica.

In ziua de azi paginile web nu mai sunt un lucru la moda, ci au devenit o necesitate. Au aparut foarte multe template-uri, mai mult sau mai putin creative, puse la dispozitia utilizatorilor la preturi foarte accesibile sau chiar gratuit. Grafica a fost pusa inaintea continutului. Astfel a aparut un nou curent, Web 2.0, ca o reactie fireasca la explozia de site-uri pre-definite si de cele mai multe ori, prost realizate. Web 2. 0 propune mai putin grafica “grea” si mai mult continut, mai mult balans intre text si imagini, culori, efecte.

Specialisti au aratat ca se poate obtine un design chiar si numai din imbinarea inteligenta a font-urilor cu culorile, design-ul fiind cat mai curat. Folosind insa elemente grafice decorative, continutul vizual devine mult mai atractiv.

Cele mai utilizate programe de grafica vin din sfera lui Adobe (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, ). Photoshop este un program excelent pentru grafica web, ce permite atat prelucrarea de imagini, cat si crearea de elemente de grafica. Personal, recomand cu caldura si Fireworks (Macromedia) care are in plus si tool-uri de vectorizare (ca si Corel Draw sau Adobe Illustrator). In afara diferentelor de design conceptual pe care le ofera folosirea cu pricepere a programelor de grafica, ele sunt mult mai utilizate in creatia de grafica publicitara, aceasta insemnand crearea elementor de corporate id, prezentari multimedia si diverse materiale publicitare. Indiferent la ce sunt folosite aceste programe, importanta este conceptia grafica, alternarea textelor cu imagini si culori.

De actualitate sunt acum blogurile (majoritatea astazi sunt pe WordPress), care au aparut ca o consecinta fireasca a evolutiei internetului in domeniul publicisticii. Weblogul, pentru cei nefamiliarizati inca cu termenul, inseamna un jurnal electonic. Gratie noilor aplicatii web, utilizatorul insusi poate contribui la editarea propriilor articole, ceea ce face din blog-uri un instrument atat de cautat. In general, template-urile oferite in hostingurile de blog-uri sunt limitate. Imaginile cele mai des intalnite acum pe paginile de web, fie ele blog-uri sau nu, sunt in special redate in elemente de design grafic decorativ care nu fac altceva decat sa dea o forma placuta, atractiva continutului.

In concluzie, fie ca doresti sa-ti realizezi pagina web pentru tine sau compania ta, fie ca vrei sa-ti faci blog, este foarte important ca acestea sa fie personalizate, iar grafica web este cea care da nota personala. Trebuie sa fie doar creativa, placuta, astfel incat pagina sa fie usor de retinut, nu doar prin continut, cat si prin design.


Cu o experienta de peste un deceniu in materie de web design si propulsati de o nemarginita pasiune pentru online va invitam sa ne vizitati site-ul si sa va inspirati citind cele mai interesante articole din domeniu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

O firma creativa

Echipa 2webdesign este compusă din specialişti tineri, creativi şi inovatori. Noi am parcurs deja un drum iniţiatic şi încercăm să demitizăm sintagma “tânăr deci neexperimentat” şi spunem “tânăr… deci cu idei creative şi proiecte de succes”.

WeCreativez WhatsApp Support
Aveti intrebari? Suntem aici!
Salut! Ce putem face pentru tine...