Firma de web design
Creare si promovare pagini web
Telefon
0730 518 614
Email:
office@2webdesign.ro

Prevederi legale si principii legate de protectia datelor personale

Subiecţii datelor au anumite drepturi faţă de folosirea propriilor informaţii personale, iar aceste drepturi trebuie să fie luate în considerare atât în mediul off-line, cât şi în procesarea din mediul on-line. Multe organizații folosesc o diversitate de metode de comunicare pentru a efectua tranzacţiile afacerii şi, din acest motiv, au nevoie de cunoştinţe clare despre implicaţiile lor juridice. Marketerii se bazează pe informaţii oferite voluntar sau captate de la clienţi. Managementul legal şi gestionarea acestor informaţii sunt critice pentru credibilitatea viitoare şi deschiderea din partea consumatorilor în vederea luării unor decizii mai bine documentate.

Dacă organizaţia dumneavoastră culege, procesează şi stochează date despre persoane individuale, atunci aveţi controlul asupra datelor şi responsabilităţi cheie conform prevederilor legale. În 2001, Birkinshaw[1] oferă în cartea sa o discuţie detaliată despre condiţiile de procesare legală a datelor personale.  Scopul specific: scopul pentru care se procesează şi se păstrează datele personale trebuie să fie unul anumit şi afirmat clar, iar dumneavoastră trebuie să procesaţi datele numai în modul compatibil cu scopul declarat. Organizaţia dumneavoastră trebuie:

– să înştiinţeze subiecţii datelor asupra scopurilor culegerii şi păstrării datelor;

– să asigure ca aceste scopuri să respecte prevederile legale;

– să înregistreze diverse tipuri de date care se păstrează, precum şi scopul lor.

Organizaţia trebuie să asigure ca datele să fie procesate şi ţinute la zi.  Datele trebuie păstrate doar cât timp este necesar: această cerinţă obligă organizaţia să afirme clar perioada de timp în care se vor păstra anumite date şi motivele pentru păstrarea lor în acest timp.  Organizaţia trebuie să ia măsurile de securitate corespunzătoare împotriva accesului neautorizat la date, a dezvăluirii lor sau a pierderii accidentale a datelor personale procesate. Nivelul măsurilor de securitate folosit depinde de confidenţialitatea şi sensibilitatea datelor.

Transferul datelor în  ţările ce nu aparţin Comunităţii Europene: acestea sunt reglementări specifice care trebuie să fie respectate de organizație înainte de a putea transfera date personale în afara Zonei Economice Europene, în care ţările care le primesc nu au un nivel corespunzător de protecţie a datelor prevăzut în legislaţie. Totuşi, există câteva ţări care au îndeplinit acest test de adaptare – acestea sunt Elveţia, Ungaria şi Canada. Aranjamentul „Safe Harbour”, care este un normativ voluntar pentru organizaţiile din SUA, a fost şi el aprobat astfel că orice companie americană care semnează acordul faţă de acest normativ se consideră că îndeplineşte cerințele necesare.


Cu o experienta de peste un deceniu in materie de web design si propulsati de o nemarginita pasiune pentru online va invitam sa ne vizitati site-ul si sa va inspirati citind cele mai interesante articole din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WeCreativez WhatsApp Support
Aveti intrebari? Suntem aici!
Salut! Ce putem face pentru tine...