Firma de web design
Creare si promovare pagini web
Telefon
0730 518 614
Email:
office@2webdesign.ro

Sfaturi pentru protectia impotriva virusilor prezenti in mediul online!

Viruşii informatici reprezintă doar una dintre categoriile de programe vătămătoare – aşa-numitele malware – ce pot infecta computerele. Viruşii reprezintă, într-un fel, copilăria fenomenului malware; azi, ameninţări mai sofisticate şi mai diversificate au complicat enorm problema protecţiei computerelor. Aşa-numitele programe anti-virus realizate azi sunt, în realitate, programe anti-malware capabile să detecteze şi să elimine o gamă largă de ameninţări, de diverse tipuri. Dar, în accepţia comună a termenului, sunt numite viruşi fel de fel de programe dăunătoare care infectează la un moment dat computerul personal.

Nu trebuie sa deschideti atasamentul unui e-mail care provine dintr-o sursa necunoscuta sau care nu prezinta incredere.

Nu deschideti un mesaj e-mail decat daca stiti despre ce este vorba, chiar daca vine de la un prieten sau colaborator . Cei mai multi virusi se raspandesc folosind comunicatia e-mail. Este intotdeauna cu mult, mult mai usor sa previi decat sa repari, deci cereti mereu confirmarea celui care l-a trimis.

3. Atentie: nu deschideti un fisier atasat la mesaje cu subiect suspicios sau neasteptat. Daca vreti sa-l deschideti, mai intai salvati-l pe hard disk si scanati-l cu  un program antivirus actualizat.

 Stergeti e-mail-urile sau mesajele pe care nu le doriti. Nu le retrimiteti sau raspundeti celor care le-au trimis. Acest gen de mesaje sunt considerate spam, deoarece nu sunt dorite sau solicitate si incarca traficul pe Internet.

 Nu copiati un fisier daca nu-l stiti sau daca nu provine dintr-o sursa de incredere.

 Fiti foarte atent cand faceti download la fisiere de pe Internet. Verificati sursa de fiecare data si fiti siguri ca un program antivirus a verificat fisierul. Daca nu sunteti sigur de asta, copiati fisierul pe hard disk si verificati-l folosind antivirusul instalat local.

 Faceti back-up de fisiere in mod regulat. Daca un virus le distruge, veti putea sa le inlocuiti. Este recomandat sa stocati aceste copii in locatii separate sau chiar pe alt calculator sau suport extern.

De fiecare data cand aveti dubii despre un fisier sau mesaj, nu faceti download, nu trebuie sa il  executati sau sa il  deschideti.


Cu o experienta de peste un deceniu in materie de web design si propulsati de o nemarginita pasiune pentru online va invitam sa ne vizitati site-ul si sa va inspirati citind cele mai interesante articole din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WeCreativez WhatsApp Support
Aveti intrebari? Suntem aici!
Salut! Ce putem face pentru tine...