Firma de web design
Creare si promovare pagini web
Telefon
0730 518 614
Email:
office@2webdesign.ro

Sfaturi pentru un web designer

  • apeleaza la publicul relevant: un web site pentru studenti trebuie sa contina elemente grafice specifice acestora
  • concepeti cu mare atentie mesajul transmis de logo-ul web site-ului si antetul acestuia
  • atentie la plasarea elementelor de navigare, acestea trebuie sa fie consistente si vizibile fara ca pagina sa necesite scroll.
  • fi sigur ca in meniul navigare sa fie concise functionalitatile acestora trebuie sa fie cat mai simple posibil
  • fiecare pagina trebuie sa aiba un titlu (pe langa meta title) relevant continutului acesteia pentru o mai buna optimizare SEO
  • atentie la respectarea principiilor de baza in ceea ce priveste design-ul: repetitie, contrast, proximitate si aliniament
  • evitati scrolului orizontal la rezolutii de 1024 x 768
  • pastrati unui echilibru intre elementele grafice si continutul text al paginii
  • nu uita ca prima pagina trebuie sa contina legaturi care toate sectiunile site-ului
  • ai grija compatibilitatea cu toate versiunile de browsere.

Fa codul mai atragator decat designul
Cand se construieste “front end-ul” fi sigur ca utilizezi codul semantic. Prin folosirea descriptiva a tag-urilor in structura de pagini motoarele de cautare vor fi capabile sa citeasca si sa aiba o mai bună intelegere a continutului. Aceasta va face, de asemenea, procesul de cosmetizare a site-ului mult mai facil si mai curat.

Foloseste , dar nu abuza cuvintele cheie: Cuvintele cheie sunt cuvintele care descriu continutul. Este important, pentru a le amplasa in locuri strategice pe toata pagina cum ar fi: URL-ul, title, si in heading. Este esential, de asemenea sa apara in pagina dar nu des pentru ca o sa fi penalizat pentru “keyword stuffing” adica umplutura de cuvinte cheie.

Evita utilizarea Flash pentru navigare: Cu cat de ispititor si aspectuoas un meniu in Flash este, pe atat de neaccesibila. Motoarele de cautare au probleme cu citirea fisierelor Flash, ceea ce inseamna ca link-uri folosite in navigare nu poate fi urmate.


Cu o experienta de peste un deceniu in materie de web design si propulsati de o nemarginita pasiune pentru online va invitam sa ne vizitati site-ul si sa va inspirati citind cele mai interesante articole din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WeCreativez WhatsApp Support
Aveti intrebari? Suntem aici!
Salut! Ce putem face pentru tine...