Firma de web design
Creare si promovare pagini web
Telefon
0730 518 614
Email:
office@2webdesign.ro

Sistemul de plată electronic PayPal – Comisioane per tranzactie

paypal plataPayPal este un  sistem de plată electronic, foarte popular în SUA dar aflat în creştere de popularitate şi în restul lumii.

Această popularitate se datorează simplităţii în utilizare, siguranţei şi faptului că plata se poate face inclusiv între persoane fizice, situaţie în care cardul de credit este inutilizabil. Condiţia este ca atât cumpărătorul cât şi vânzătorul să deţină un cont PayPal. Serviciul oferit de PayPal.com functioneaza ca un cont bancar, singura diferenta este ca printr-un cont Paypal totul se realizeaza electronic, din fata calculatorului, prin intermediul unei conexiuni la Internet. Un utilizator care isi deschide un cont Paypal si il poate “incarca” cu o anumita valoare, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu platile online.

Contul este oferit de compania cu acelaşi nume (PayPal este şi o afacere – deţinută de eBay – şi un sistem de plată, sic!). Cumpărătorul, după ce se autentifică pe website-ul PayPal (http://www.paypal.com) cu adresa de e-mail şi parola comunicate la crearea contului, completează un formular simplu cu adresa de e-mail a vânzătorului, adresa proprie şi suma de plată, specificând semnificaţia plăţii (achiziţie de servicii, bunuri sau avans de plată). Poate alege moneda de plată dintre 16 monede acceptate, printre care şi zlotul polonez şi coroana cehă. La apăsarea butonului de expediere a banilor, aceştia sunt transferaţi din sursa de finanţare a contului PayPal a cumpărătorului (cont de bancă, card de credit) în contul PayPal al vânzătorului.
Acesta este notificat prin e-mail asupra intrării banilor în cont, bani care pot fi viraţi în contul bancar al vânzătorului sau pot rămâne în contul PayPal al acestuia, pentru a face plăţi din acest cont. Datele financiare rămân confidenţiale, nefiind dezvăluite părţilor implicate în tranzacţie. Deşi sistemul funcţionează în 103 ţări25 şi regiuni, în România nu este disponibil.

Afacerea constă în perceperea de comisioane, de exemplu circa 5% pentru efectuarea plăţilor din surse precum caruri de credit sau debit, 2,5% pentru conversie valutară, etc. Trimiterea de bani, crearea contului şi alimentarea lui sunt gratuite.

Comisioane percepute de PayPal la fiecare tranzactie:

€0.00 EUR – €2,500.00 EUR3.4% + €0.35 EUR
€2,500.01 EUR – €10,000.00 EUR (Merchant Rate qualification required)2.9% + €0.35 EUR
€10,000.01 EUR – €50,000.00 EUR (Merchant Rate qualification required)2.7% + €0.35 EUR
€50,000.01 EUR – €100,000.00 EUR (Merchant Rate qualification required)2.4% + €0.35 EUR
> €100,000.00 EUR (Merchant Rate qualification required)1.9% + €0.35 EUR

Cu o experienta de peste un deceniu in materie de web design si propulsati de o nemarginita pasiune pentru online va invitam sa ne vizitati site-ul si sa va inspirati citind cele mai interesante articole din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WeCreativez WhatsApp Support
Aveti intrebari? Suntem aici!
Salut! Ce putem face pentru tine...