Firma de web design
Creare si promovare pagini web
Telefon
0730 518 614
Email:
office@2webdesign.ro

Top 12 cele mai populare platforme CMS gratuite – Creare site gratuit!

Vrei sa creezi un site gratis? Ai nevoie de un CMS ca sa iti poti administra situl? Vrei instrumente gratuite pentru realizarea unei pagini de internet interactive? Mai jos vei gasi cele mai populare platforme CMS precum si locul de unde le poti descarca gratuit.

Ce inseamna un CMS?

Un sistem de administrare a conținutului sau CMS (în engleză Content Management System, CMS) este un sistem software creat pentru automatizarea cât mai deplină a gestiunii conținutului, în special a siturilor web. Scopul este de a reduce sau elimina intervenția programatorilor la editarea și administrarea siturilor lor. CMS-ul facilitează organizarea, controlul și publicarea de documente sau alt tip de conținut, cum ar fi imagini și resurse multimedia. Un CMS facilitează adesea crearea in comun de documente. Un „CMS web” este un CMS cu facilități adiționale pentru ușurarea publicării de conținut pe diversele situri.

1 WordPress

WordPress este o platformă uimitoare cu un accent pe estetică, standarde web si uzabilitate. Platforma WordPress este atât gratuită cat și neprețuită, în același timp.

Download WordPress

2 Joomla

Joomla este un sistem de management al conținutului (CMS) performant, care vă permite să construiti site-uri web si aplicatii online puternice. Mai multe aspecte, inclusiv ușurința de utilizare și extensibilitatea, au făcut din  Joomla unul dintre cele mai populare software-uri web disponibile. Joomla este o soluție open source, adica este disponibila gratuit pentru toata lumea.

Download Joomla

3 Drupal

Drupal este un pachet de software gratuit ce permite unui individ sau unei comunități de utilizatori  sa publice cu ușurință, sa gestioneze și sa  organizeze o varietate largă de conținut pe un site web. Zeci de mii de oameni si organizatii folosesc Drupal pentru a lansa diferite site-uri web.

Download Drupal

4 SilverStripe

CMS SilverStripe este un sistem flexibil , un Open Source Management System, care oferă instrumentele web de care au nevoie cei ce doresc sa creeze un site web interactiv.

Download SilverStripe

5 Cushy CMS

CushyCMS este un Content Management Systems (CMS), care este cu adevărat simplu. Este gratuit si permite utilizatorii nelimitati, schimbări nelimitate si pagini nelimitate.

Download CushyCMS

6 Frog CMS

Frog CMS simplifică managementul conținutului prin oferirea unei interfețe de utilizator eleganta, flexibila, sabloane pe pagină, gestionarea de permisiuni, precum și instrumentele necesare pentru gestionarea fișierelor.

Download Frog CMS

7 MODx

Mod X vă ajută să preluati controlul conținutului online.  Zero restricții și rapiditate in a construi situri.

Download MODx

8 TYPOlight

TYPOlight CMS este un CMS Web care utilizează Ajax și  Tehnologii Web 2.0, are o caracteristică de actualizare live pentru cei dintre noi care au blog-uri multiple, oferă suport multilingvistic și găzduiește o tona de alte caracteristici.

Download TYPOlight

9 dotCMS

Versiunea complet funcțională in GPL a dotCMS continuă să merge înainte alaturi de o comunitate prosperă de dezvoltatori și utilizatori.

Download dotCMS

10 Expression Engine

ExpressionEngine este un sistem flexibil, bogat in functionalitati si excelent ca sistem de management de conținut. Este folosit de mii de persoane, organizații și companii care il utilizeaza pentru gestiona cu ușurință site-ul lor.

Download ExpressionEngine

11 Radiant CMS

Radiant  este un sistem de management Open Source proiectat pentru echipe mici, care a fost construit pe Ruby on Rails. Acesta oferă o listă nesfârșită de caracteristici minunate și  cu siguranta merită verificat.

Download Radiant CMS

12 concrete5

Un CMS făcut pentru marketing, dar suficient de puternic pentru specialisti IT.  Concrete5 este un sistem de management de conținut open source. E revoluționar – și este gratuit.

Download concrete5


Cu o experienta de peste un deceniu in materie de web design si propulsati de o nemarginita pasiune pentru online va invitam sa ne vizitati site-ul si sa va inspirati citind cele mai interesante articole din domeniu.

Comments

  1. Daca ne referim la CMS-urile negazduite si descarcabile, acestea sunt probabil cele mai bune de pe piata, la ora actuala. Insa, pentru realizarea unui blog sau website gratuit, mai ales de incepatori, cea mai simpla metoda este cu un website builder.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WeCreativez WhatsApp Support
Aveti intrebari? Suntem aici!
Salut! Ce putem face pentru tine...