Firma de web design
Creare si promovare pagini web
Telefon
0730 518 614
Email:
office@2webdesign.ro

Vrei sa fii un webmaster? Afla mai multe despre acest post!

Webmwebmasteraster (sau web master) este un cuvânt compus provenit din limba engleză și utilizat și pe românește exact în forma originală engleză, desemnând o persoană (sau un grup de persoane) care se îngrijește de editarea și menținerea actuală a unui sit web.

Cum arata fisa postului unui web master (cel care se ocupa de site)?
Fiecare firma întocmeste o fisa a postului pentru web master. În functie de ceea ce se urmareste, de scopul site-ului, responsabilitatile unui web master variaza substantial, astfel pe ansamblu el ar trebui sa aiba urmatoarele calitati:

Abilitatea de a se decurca cu mai multe sarcini/marci/initiative simultan;
Abilitatea de a se descurca cu un buget dat si de a-si previziona unul pentru viitor;
Sa aiba experienta în programarea HTML si sa cunoasca tehnologia suficient de bine pentru a putea lucra cu administratorii de sistem;
Sa aiba abilitati de comunicare. Scrierea rapoartelor este vitala.
Abilitatea de a vorbi în public (daca este nevoie de prezentari);
Câteva cunostinte media ar fi de ajutor.

Asadar, trebuie sa cautati un generalist. Cu cât candidatul are mai multa experienta, cu atât este mai bine.

Ce rol joaca un web master?
Desi denumirea de „web master” suna bine pe cartea de vizita a oricui, nimeni nu agreeaza rolul si sarcinile unei asemenea persoane. La unele companii, „web master” este sinonim cu „rege”. În altele, web master-ul este vazut ca un cap luminat care jongleaza cu hardware-ul si software-ul fie pentru a-i ajuta, fie pentru a-i surprinde pe cei din departamentul de marketing. Rolul unui web master este pe cale sa se schimbe radical, acesta transformându-se dintr-un tehnician într-un gânditor. Desi abilitatile în HTML si cunostintele despre server-ele retelei pareau, cu câteva luni în urma, accesibile numai personalului super specializat, noile programe fac aceste lucruri mai putin înfricosatoare, mai usor de înteles pentru multi web masteri.


Cu o experienta de peste un deceniu in materie de web design si propulsati de o nemarginita pasiune pentru online va invitam sa ne vizitati site-ul si sa va inspirati citind cele mai interesante articole din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WeCreativez WhatsApp Support
Aveti intrebari? Suntem aici!
Salut! Ce putem face pentru tine...